Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Актуално за продажба - разсади и цени 2013г.

Информация за промоции и разпродажби на разсадник Зелена пролет

Re: Актуално за продажба - разсади и цени 2013г.

Мнениеот миленаиванова » 07 Сеп 2013, 14:10

Здравейте. Бих искала да попитам каква е цената на червеното омайниче /но не чилийско, а българското/ - GEUM COCCINEUM. От Варна съм и бих искала да ми пишете цената на едно цвете омайниче с разходите по доставката.
Благодаря!
миленаиванова

Мнениеот Стефан » 07 Сеп 2013, 19:57

Здравейте,
Червеното омайниче е 3 лв. Теглото му е до 0,5 кг. За цената на доставката трябва да погледнете сайта на предпочитания от Вас куриер.
Аватар
Стефан

Мнениеот Крей-зи » 06 Окт 2013, 10:57

Здравейте!
    Бих искала да си поръчам от вас цветя, но не всички които са в ценовата листа имат описание. За да не ви питам за всяко поотделно бихте ли ми дали съвет за 5-6 растения за полусянка, компания на рози ( без лавандула), височина до 50 см и по възможност различно време на цъфтеж. И още един въпрос: късно ли е сега да ги поръчам?
      Благодаря предварително.
      Крей-зи

Градина в: Марица-изток

Мнениеот Алпина » 07 Окт 2013, 16:49

Зависи какво ще ви хареса, но ето например пролетни - ниска Aquilegia, Nepeta moussini, Salvia nemorosa, Pulmonaria, Primula, Viola, Ajuga, Alchemilla, Iberis sempervirens; летни - Heuchera, Hosta, Campanula glomerata, Campanula carpatrica, Tradescanthia xandersoniana, Geranium; есенни - Aster dumosus, Ceratostigma. Голяма част от растенията са листнодекоративни и ще са красиви всички сезони - хоста, хойхера, аюга, пулмонария.
      Всички ние сме добри хора, но не във всичко, не винаги и не с всеки.
      Оскар Уайлд
      Аватар
      Алпина

Градина в: София

Мнениеот Алпина » 09 Окт 2013, 20:33

В сайта на разсадника - (Асортимент, цени) е качен актуализиран ценоразпис за есента - първият екселски файл - Файл асортимент esen2013xls.

Линк: http://zelena-prolet.com/Rasteniya_pred ... ena_prolet
      Оскар Уайлд
      Аватар
      Алпина

Мнениеот maja » 22 Окт 2013, 11:32

Здравейте! Искам да си поръчам Гинко билоба, но не видях в ценоразписа цената. Ако е възможно да ми я кажете и има ли някакви специални условия за засаждането и отглеждането му. Благодаря!
      maja

Мнениеот Алпина » 22 Окт 2013, 19:33

В момента имаме съвсем млади растения гинко на височина 20 см, в саксии, цена 5 лв./броя. Дори и да го закупите сега, според мен е по-добре да го засадите пролетта на открито, да порасне, да изкара една година на открито и да посрещне следващата зима закалено. А може направо пролетта да го закупите и засадите.
      Оскар Уайлд
      Аватар
      Алпина

Мнениеот maja » 23 Окт 2013, 08:41

Здравейте! Благодаря за отговора. Ще си помисля.
      maja

Мнениеот dalida » 17 Дек 2013, 18:24

Здравейте,
      Търсих, търсих подходяща тема за въпрос относно Sambucus nigra Black Beauty и Black Lace и намерих тази. Дано съм уцелила.
      Харесаха ми и двете растения като окраска на листата, но искам да избера едно от тях. Планувам да го отглеждам на слънчева тераса, срещу морето и в саксия. Дали ще оцелее и кое растение е по-подходящо от двете?
      dalida

Градина в: Бургас

Мнениеот Стефан » 17 Дек 2013, 21:10

dalida написа:Здравейте,
      Търсих, търсих подходяща тема за въпрос относно Sambucus nigra Black Beauty и Black Lace и намерих тази. Дано съм уцелила.
      Харесаха ми и двете растения като окраска на листата, но искам да избера едно от тях. Планувам да го отглеждам на слънчева тераса, срещу морето и в саксия. Дали ще оцелее и кое растение е по-подходящо от двете?

Здравей Далида и добре дошла.
      Надявам се знаеш, че искаш да отглеждаш черен бъз. И двата сорта са абсолютно безпроблемни от морското равнище до 1600м нв. Единствения ограничаващ фактор при теб ще бъде саксията. Искат много поливане и плодородна почва, но не понасят заблатяване. За отглеждане на тераса би било добре да се поддържат като дръвчета с 1 стъбло или пък прибрани храсти с до 3 стъбла. Мисля, че Black Lace е по-шикозен.
      Аватар
      Стефан

ПредишнаСледваща

Назад към Промоции и разпродажби