Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Къпина и Череша

Място за разпознаване на растения, на които не знаем имената

Къпина и Череша

Мнениеот ЛюбоМИ » 20 Авг 2024, 14:02

Здравейте. Имам храст къпина в градината. Поне така ми казаха, като ми го докараха 2023г. Досега не съм видял нито един плод. Вече се чудя това къпина ли е или нещо друго. Можете ли да ми кажете по снимките какво растение всъщност имам и защо, в случай че е къпина все пак, нямам плодове?

Как да сложа снимки тук? Постоянно дава, че е достигнат лимита за големина, нищо че снимката е едва няколко килобайта
ЛюбоМИ

Градина в: Северно черноморие

Re: Къпина и Череша

Мнениеот Алпина » 20 Авг 2024, 15:09

Здравейте, и аз не знам как се качват снимки тук вече. Приятелката, която поддържаше технически форума почина внезапно, за съжаление. Затова сега сме на принципа каквото-такова и колкото-толкова. Но можете да изпратите снимката на мейла ни, и ще я коментираме: greenspring.nursery@gmail.com
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот Стефан » 23 Авг 2024, 17:45

Здравейте! Писах ви и на пощата. Доколкото мога да видя от снимката, това не е къпина, а по-скоро е касис. Догодина ще берете плодове от него. А черешата си е нормална, като за засадена тази година. Даже е плодоносила. Поливайте изобилно и двете растения, въпреки, че е края на август. Поливайте, докато започнат есенните дъждове и почвата не се овлажни добре и в дълбочина. Разбира се, всички плодни дървета обичат и торене с оборска тор. От първото плодоносене не може да се добие пълна представа за качествата на плодовете и кога зреят. Просто тези растения трябва да укрепнат добре, да минат няколко години и тогава могат да се преценят. Обикновено, търговците на декоративни и плодни растения не са професионалисти - растениевъди, а са си просто търговци. Това означава, че не познават добре растенията, които продават и продават просто за да се отърват от стоката и да спечелят пари. Нормално е да стават такива грешки.
Аватар
Стефан

Мнениеот Бобсъна » 24 Авг 2024, 08:18

Изображение
Бобсъна

Градина в: Пазарджишко

Мнениеот Бобсъна » 24 Авг 2024, 08:21

Те така!Правите си акаунт в някоя снимкохранителница(сайтове за съхрянаване на снимки) например https://imgbb.com/-където съм качил снмката на плумерията,и оттам давате линк в този сайт към снимката.Лесно е!
Бобсъна

Градина в: Пазарджишко

Мнениеот Алпина » 24 Авг 2024, 16:05

Ох, Бобсън, така е. За известно време. После сайтът със снимките се срива и остава голият и понякога безсмислен текст. Както се случи тук с повечето ми снимки. А на мен не ми се занимава и нямам време да ги качвам отново. Даже не бях проверявала дали работи още тази функция. Явно работи, за щастие. Защото има и такива функции, които вече не работят.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот NO CARRIER » 25 Авг 2024, 14:58

С известни прекъсвания https://postimages.org/bg/ и https://imgur.com/upload не са спирали да работят.
NO CARRIER

Мнениеот Алпина » 25 Авг 2024, 22:23

Благодаря NO CARRIER, когато имам повече време зимата, може да се опитам да възстановя снимковия материал във форума.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Назад към Какво е това растение?