Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Kaкво е това растение?

Място за разпознаване на растения, на които не знаем имената

Re: Kaкво е това растение?

Мнениеот Murof » 29 Юни 2016, 18:51

Благодаря, твоето е много интересно.
Аватар
Murof

Градина в: София

Мнениеот Алпина » 29 Юни 2016, 19:03

Мисля си и за някакво дребно ериково, но там декоративните видове, които се предлагат в продажба не са чак толкова много. Докато дафнетата са популярни в чужбина.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот Murof » 29 Юни 2016, 19:14

Алпина написа:Мисля си и за някакво дребно ериково, но там декоративните видове, които се предлагат в продажба не са чак толкова много. Докато дафнетата са популярни в чужбина.

Днес го гледах и ми се струва че не му понася слънце и сухо...малко са тръгнали да пожълтяват листата, та го преместих на повече сянка и вода, дано цъфне, близките години...:)
Аватар
Murof

Мнениеот venchelist » 01 Мар 2017, 15:20

Въпрос 1: Какъв е този храст?

Изображение
Изображение

Въпрос 2: Продавате ли го във вашия разсадник?
Аватар
venchelist

Мнениеот Стефан » 01 Мар 2017, 23:51

Според мен е Ilex aquifolium Argenteomarginata. Пъстролистен джел. Нямаме растения от него.
Аватар
Стефан

Мнениеот venchelist » 02 Мар 2017, 21:41

Това е, благодаря! Намерих си го на друго място и си поръчах :)
Аватар
venchelist

Мнениеот qca1 » 08 Мар 2017, 11:00

Здравейте, не знам дали това е правилната тема да си задам въпроса, но все пак. Подариха ми зюмбюл, цъфнал в мъничка пластмасова кофичка, та се чудя дали ако го пресадя преди да са му паднали цветовете ще оцелее? Да изчакам ли? Но ако изчакам , понеже кофичката е изключително мъничка, ще затрудни поливането. И още един въпрос: ще го отглеждам в южна стая, на 2 метра от прозореца, на стайна темепратура 20-24 градуса, колко често да го поливам? s: s: P.S.: Не разбирам нищо от цветя +h +h
qca1

Мнениеот Алпина » 08 Мар 2017, 22:06

Зюмбюлът е форсиран, за да цъфне по-рано. Това изтощава луковицата. Отглеждането на луковични в саксия не е толкова лесно. Те се поставят в саксия само докато цъфнат. После, след като прецъфтят за тях е по-добре да се засадят в земята. Лятото надземната част пожълтява и изчезва, остава само луковицата. Тя не трябва и да се преполива, защото може да загние. Най-добре, след като прецъфти, му намерете място някъде в градина. Трудно ще го опазите за следващ цъфтеж в саксия, особено ако го отглеждате в стая.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот Angelina_S » 30 Апр 2017, 19:30

Наши приятели са около Неа Перамос в Гърция. Пратиха ми за разпознаване снимка на иглолистно, а аз не съм добра в тази материя, що е то:
Изображение

В допълнение: храст е, иглиците са меки.
Аватар
Angelina_S

Градина в: Княжево, северен склон на Витоша, 681 м н.в.

Мнениеот Алпина » 30 Апр 2017, 20:40

Toва е Erica arborea - пирен. Единствената ерика, която се среща естествено и в България - единствено в Странджа и част от Източните Родопи. Това е най-северната граница на вида. За Гърция е масов вид, както и за Средиземноморието и Северна Африка. У нас е защитена. Преди близо 30 години при едно ходене до Странджа съм я виждала наживо.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

ПредишнаСледваща

Назад към Какво е това растение?