Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Туя, нужда от съвет

Туя, нужда от съвет

Мнениеот ralsi8 » 29 Апр 2022, 10:25

Здравейте, може ли да ми дадете мнение дали това е някаква болест или някакво неразположение на туите? Засадени са преди две години, в планински район 1400м. н.в. - Thuja Occidentalis Holmstrup.

Появи се на първата година след засаждането по върховете на растенията. Изглеждат сякаш са закърнели и не растат пропорционално. Не съм виждала при други туи в околността този проблем. Ще съм благодарна за съвет :)

Прилагам снимки в близък план, както и общо състояние на туите.

Изображение
Изображение
Изображение
ralsi8

Re: Туя, нужда от съвет

Мнениеот Стефан » 04 Май 2022, 21:22

Здравейте! Всичко по туите е нормално. На част от връхчетата са се образували реси - това са мъжките репродуктивни органи. Ще прецъфтят и ще опадат. По същия начин е възможно ( пак по върховете) да се образуват и шишарки. Торете умерено и поливайте обилно. Така растението ще набляга на вегетативния растеж и ресите и шишарките по-няма да се забелязват.
Аватар
Стефан

Re: Туя, нужда от съвет

Мнениеот ralsi8 » 05 Май 2022, 20:11

Здравейте, значи всичко е наред! Много се радвам. Преди няколко дни тъкмо ги наторих. Благодаря за компетентното мнение и съвет :)
ralsi8

Назад към Иглолистни дървета и храсти