Патиланец...
Понякога ми идват щури идеи, пък и понеже съм си нетърпелив по характер гледам веднага да ги оъществявам. Днес ми хрумна да си направя арка, намерих едно идеално място където да я разположа, решил бях да пускам по нея катерлива роза "Розариум уестерн". Купих 14 метра арматурно желязо Ф0,6 за 6 лв общо, но понеже съм с две леви ръци от към майсторлук, уговорих баща ми да ми завари детайлите с електрожена. Речено-сторено, обаче не дообмислхме добре самото изпълнение и ще е малко кривичка . Веднага се отказах да качвам роза, че тя докато порасне ще трябва да гледам кривата арка. Предложих да посадя имомея, щяха да ме изнесат от вкъщи, преди десетина години сях от нея в градината и още не можем да я изкореним, въпреки че я скубем редовно.
Реших да проверя Алпина какво предлага и се изненадах от японската лоницера, не че не я знаех, но не предполагах че растяла толкова бързо. Гледам предлагате 3 сорта, вариеганата я оставям... Алпина моля те помогни ми със съвет кой вариетет да избера - var. chinensis или var.halliana, ще ми трябват 2 растения?