Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Veronica - великденче

Re: Veronica - великденче

Мнениеот snezhina » 15 Ное 2016, 17:15

greeneyed,дано Алпина не ми се обиди много,но аз лично казвам откъде човек може да си купи каквото търси или на каквото държи,та верониката Редфокс или Ротфукс можеш да си я вземеш от Сортови семена с предварителна поръчка сега на коренища от Холандия.
snezhina

Градина в: Добруджа

Мнениеот snezhina » 15 Ное 2016, 17:15

greeneyed,дано Алпина не ми се обиди много,но аз лично казвам откъде човек може да си купи каквото търси или на каквото държи,та верониката Редфокс или Ротфукс можеш да си я вземеш от Сортови семена с предварителна поръчка сега на коренища от Холандия.
snezhina

Мнениеот Алпина » 15 Ное 2016, 17:34

Ни най-малко не се обиждам. Не винаги растенията им са с добро качество и коректни сортове. Но пък са евтини. Аз избягвам предварителни поръчки от тях, защото си поръчваш "котка в чувал" :mrgreen: Но пък си купувам растения от магазинната им мрежа, ако се убедя, че коренищата са живи.

ПС: И аз казвам на хората кое откъде да си намерят, Снежина! И смятам това за нормално. С повечето колеги, които са отдавна в бранша, си помагаме и се информираме, нищо че сме конкуренция. Е, признавам си - с малки изключения :twisted: Има и "колеги", на които няма да изпратя мои клиенти - в светлината на някои техни действия и заслуги :mrgreen:
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот snezhina » 15 Ное 2016, 19:09

Е,аз не смятам,че са по-евтини от твоите,като имам предвид какво получавам от теб-първо саксии,при това големи и пълни с корени,ами безпробремната адаптация в градината. Стотинките не са толкова важни.Нищожни са разликите и не винаги в тяхна полза срещу несравнимо качество. И след всяка поръчка оттам все са ми опънати нервите от закъснения,грешки в наличностите,полуумряли,непогледнати и т. н. и все се заричам.Пък сега даже без да искам ги препоръчах,но не съвсем,просто жената съжаляваше за опропастено растение.Всъщност всичко това и ти го знаеш,предполагам,но и клиентите го разбират.
snezhina

Мнениеот Алпина » 15 Ное 2016, 19:21

Холандските пакетирани коренища, който и да ги предлага в нашата магазинна мрежа, идват от едно място. Изключение правят реномирани холандски фирми, които държат на репутацията си и не предлагат боклуци. Но техните растения са по-скъпи и рядко българските търговци ги внасят и предлагат тук. Масовият холандски внос на коренища на перенни цветя престоява по-складове, изваден още есента, съхранява се твърде дълго, а тук идва чак пролетта. Това неизбежно води до лошо качество - изсъхнали, изгнили и доста изтощени от дълго съхранение корени. Най-лош опит имам с вносните им храсти. Там даже видовете не съвпадат, да не говорим за сортовете :mrgreen:
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот greeneyed » 25 Юни 2017, 16:58

Veronica spicata 'Purpleicious - Алпина, как е при теб?
Изображение
Последна промяна greeneyed на 10 Юни 2018, 19:14, променена общо 1 път
greeneyed

Градина в: Стара Загора

Мнениеот Алпина » 03 Юли 2017, 17:27

И при мен цъфти, ще я снимам тия дни. Обаче още е в саксия, защото си подреждаме и устройваме двора. Много е красива - ниска, компактна, с доста едри цветове.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Предишна

Назад към Многогодишни градински цветя