Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Род Euphorbia - Еуфорбия, млечка

Re: Род Euphorbia - Еуфорбия, млечка

Мнениеот greeneyed » 23 Ное 2016, 15:57

Euphorbia Аckot Rainbow - за първа година е при мен, голям юнак ! Поръчала бях лен, дойде еуфорбия, не съжалявам.

Изображение
greeneyed

Градина в: Стара Загора

Мнениеот Алпина » 23 Ное 2016, 17:17

Не виждам снимката Грийни. Да не би та ти е в snimka.bg? Там има някакъв проблем и снимките не се виждат.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот Алпина » 19 Сеп 2019, 22:11

От тази година в разсадника предлагаме една нова млечка - многоцветна млечка (Euphorbia polychroma).
Видът се среща в България, обитава светли широколистни гори, в които цъфти през април. Много е ефектна и доста непретенциозна - добре се развива на лека полусянка или дори на слънце, сухоустойчива е. Не съм я качила още в сайта, но ще го направя съвсем скоро. Ето една снимка:

Изображение
Euphorbia polychroma -Многоцветна млечка

Освен това в момента разполаягамe с неголяма наличност на средиземноморската млечка (Euphorbia characias ssp.wulfenii), по-нагоре съм писала за нея. Тя е доста едричка, често използвана в английските градини.Обаче сайта snimka.bg ми е позатрил снимките, затова качвам отново нейна снимка.

Изображение
Euphorbia characias ssp wulfenii - средиземноморска млечка
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Предишна

Назад към Многогодишни градински цветя