Да възможно , ако контролираш, ще спре на вира където не трябва, но отнема много време и сили..Аз почнах да се отнасям към инвазивните плашливо, след като брашлян от комшията ми почна да влиза при нас и борбата стана неравна.Хмел също пълзе от комшия, , но увисва върху оградата и нахалството му спира (засега)дотам Събирам шишарките му смесвам с малко лавандулла пъхам в мъничка възглавница, слагам до главата си, Миризмата му и на лавандулата ме успокоява.Изобщо обичам да мирише възглавнизцата на цветя.Опитах да слагам розите, но много бързо исъхват и се трошат.Почнах да ги слагам в стъклен буркан за .аромата им.
Понеже златна пръчка (Solidago canadensis) засадих до розата, то почна да я задушава.Иначе то е лекарственно, билка, лекува подагра.Но не трябва да се употребява от малките деца и бремените.
Горската ягода при мен завладя голяма площ, но понеже райграс при нас не вирее, почнах да не обръщам внимание на тази ягода, понеже не е отровна.
http://landscapers-bg.eu/%D1%80%D0%B5%D ... %BB%D0%B0/Съседка ми доне и още две растения, които задушават розите ми, пълзят като бесни.Таз пролет почвам борба с тях, явно са инвазивни.Едното е с шарени листа, другото е зелено, С шарените листа, като въже яко, не мога да го късам с ръце, трябва да използвам ножици. Зеленото се къса.Ще се постарая да направя снимки ,да ми кажете имената им.не можах да намеря в интернет.
Ако става въпроса за паричките(цветя), то не вирее на киселата почва.
"... можем да пораснем с дървета и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих