Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Посеви 2013 г.

Re: Посеви 2013 г.

Мнениеот Стефан » 24 Мар 2013, 21:39

Изчакай ги още някоя седмица и ги разпикирай в саксийки. Саксийките дръж навън. Като поизпълнят саксийките с коренчета можеш да ги разсадиш навън на постоянно място. Би трябвало да оцеляват още от първата година. Ако мислиш , че ще е проблемно презимуването , можеш да им слагаш някаква защита за през зимата. Добре би било да се поогледаш дали наоколо зокумите се самозасяват и дали пониците "презимуват".
Аватар
Стефан

Мнениеот Вискяр Градинаров » 28 Мар 2013, 17:33

Поникнаха, доста бързо, семената ми от Paulownia tomentosa. Информацията, която имах, че запазват кълняемост само 6 месеца, се оказа невярна. Семената са от реколта 2010 година.
Сях от две кутийки - в едната семената бяха бели, в другата доста потъмнели. И от двете поникнаха растения.
Да му мисли кой ще ги пикира... ko:

Изображение
За да не пръскаш, първо е нужно да се научиш да пръскаш!
Семена зеленчуци
Аватар
Вискяр Градинаров

Градина в: В полите на Вискяр планина

Мнениеот Алпина » 28 Мар 2013, 19:45

И аз сях, моята вече кръстоса, но в това никакво време не иска да расте.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот Стефан » 28 Мар 2013, 20:05

Вискяр Градинаров написа:Поникнаха, доста бързо, семената ми от Paulownia tomentosa. Информацията, която имах, че запазват кълняемост само 6 месеца, се оказа невярна. Семената са от реколта 2010 година.

Запазват кълняемост поне 3 години - проверено. Нещо невероятно за такива леки семена. Къде събират толкова енергия за да са живи през тези 3 години, не ми е ясно.
Аватар
Стефан

Предишна

Назад към Размножаване на растенията