Сетих се обаче, че градинка може да стане и с храсти, които също ми допадат. Като цяло харесвам зелените неща, които цъфтят. Поръчах си 10 коренчета лигуструм и си ги засадих днес за двуметрова редичка за бъдещ жив плет. Засадих и един нар, който от 4-5 години си отглеждам в саксия и стана сравнително голям. Надявам се тепърва да се развива добре.
В дъното на първата снимка има едно яворче, което засадих преди 3 години. Някой му отчупи систематично върха и всички клони. Мисля, че не беше акт на вандализъм, а по-скоро за да не расте високо. Аз лично не разбирам защо, но както и дае.
Остава ми още доста свободно място и се чудя как да го оползотворя. Днес купих и две храстчета евонимус и искам да ги сложа в едни красиви глинени кашпи, но народът е много крадлив и ме е страх, че ще изчезнат бързо. Така или иначе ще им намеря място, де (с или без кашпите).
Като цяло отворих темата, за да ми препоръчате някакви подходящи растения за подобна градинка. Може и някакви със жълти или червени листа например. Склонен съм да си поръчам нещо и от разсадника Зелена пролет :)

Всъщнсот снимките са доста кофти, но ще направя по хубави