Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.
Алпина написа:3.Майоран (Origanum majorana) Прекрасен аромат, но твърде силен и парфюмериен за моя вкус. Евентуално в малки количества може да се добавя в чай, или да се използва за ароматизиране на греяно вино и други горещи алкохолни напитки? Любопитно ми е и на мен доколко е позната и ползвана в България тази подправка? Мъжът ми веднъж сложи пресни стръкове в шише ракия и превърна ракията в ароматен одеколон за бръснене. Все пак съм убедена, че само поради невежество си още не съм открила неговата подходяща употреба в кулинарията и смятам да работя по въпроса. Майоранът също никне бързо и лесно, за предпочитане е да се направи разсад. Евентуално стригане както при босилека ще удължи живота на подправката.
Алпина написа:...Обаче пък цяла година се канех да си поръчам тулси, свещен босилек (Ocimum tenuiflorum) и можех да го поръчам от две места. Е, забравих и много ме е яд.
....
Delphinium написа:Но пък имам едно питане - да не би при тебе да има бял риган? Т. е. гръцкия риган, който се използва за подправка в южната ни съседка. За съжаление нашенският изобщо няма този аромат и не може да го замести.
Алпина написа:Тази година в разсадника освен освен обикновения риган, отглеждаме и т.нар. бял риган или гръцки риган - Origanum vulgare ssp. hirtum. Ще го снимам.
Назад към Градинарство на балкона
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта