Направих си, още миналата година, една поръчка оттук http://www.edrom-nurseries.co.uk/shop/pc/home.asp . Вчера ми дойдоха растенията - в прекрасен вид. Не мога да не се похваля Едно от поръчаните растения беше мандрагора (Mandragora officinarum), с която съм се пробвала безуспешно със семена. Вече я имам. За който не се сеща, това е магическо растение - Хари Потър, Шекспир, мрачното Средновековие с вещиците му. Не знам дали пищи като го вадят от земята, но съм се натъквала на информация, че излъчвало електромагнитни импулси, които могат да спрат работата на сърцето. И че средновековните вещици се мажели със сока му, за да могат да полетят.
Ще я видим тая работа Oще едно интересно растение от тази поръчка искам да ви споделя - Lonicera crassifolia. Нея се надявам съвсем скоро да можем да я предложим в разсадника. Почвопокривна и много ниска лоницера, на визия най-много напомняше на винка.
И още 18 растения получих - кое от кое по-прекрасни, и желани. Сега остава да ги отгледам, а някои от тях се надявам още тази година да размножа. Следващата ми поръчка може да е 'ЗЕЛЕНА ПРОЛЕТ' и приятели