Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Сбъднати цветни мечти

Сбъднати цветни мечти

Мнениеот Алпина » 23 Фев 2017, 09:57

Направих си, още миналата година, една поръчка оттук http://www.edrom-nurseries.co.uk/shop/pc/home.asp . Вчера ми дойдоха растенията - в прекрасен вид. Не мога да не се похваля :mrgreen: Едно от поръчаните растения беше мандрагора (Mandragora officinarum), с която съм се пробвала безуспешно със семена. Вече я имам. За който не се сеща, това е магическо растение - Хари Потър, Шекспир, мрачното Средновековие с вещиците му. Не знам дали пищи като го вадят от земята, но съм се натъквала на информация, че излъчвало електромагнитни импулси, които могат да спрат работата на сърцето. И че средновековните вещици се мажели със сока му, за да могат да полетят.
Ще я видим тая работа :twisted:
Oще едно интересно растение от тази поръчка искам да ви споделя - Lonicera crassifolia. Нея се надявам съвсем скоро да можем да я предложим в разсадника. Почвопокривна и много ниска лоницера, на визия най-много напомняше на винка.

И още 18 растения получих - кое от кое по-прекрасни, и желани. Сега остава да ги отгледам, а някои от тях се надявам още тази година да размножа. Следващата ми поръчка може да е 'ЗЕЛЕНА ПРОЛЕТ' и приятели s:
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Re: Сбъднати цветни мечти

Мнениеот nadin » 23 Фев 2017, 10:35

Успех Искре и много да те радват новите попълнения.
nadin

Мнениеот Алпина » 23 Фев 2017, 10:46

Благодаря, Надин, дано ги опазя! Благодаря ти и за съветите. Оказа се, че времето за пътуване на пратката от Шотландия до България е равно на времето, което и трябваше на Интерлогистика да ми я достави.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот Murof » 23 Фев 2017, 23:11

От там каквото съм получил, расте като лудо..., очаквам едни баснословно скъпи кокичета от там, тази пролет :).
Аватар
Murof

Мнениеот Angelina_S » 26 Фев 2017, 10:27

Успех с висчи нови питомци!

Алпина написа: Следващата ми поръчка може да е 'ЗЕЛЕНА ПРОЛЕТ' и приятели

А така! И ние малко да живнеме! :mrgreen:
Аватар
Angelina_S

Градина в: Княжево, северен склон на Витоша, 681 м н.в.

Мнениеот TishoZZ » 26 Ное 2018, 20:38

За ремонт и почистване на канали в гр. София и за своевременна реакция при аварии и течове, екипите на професионалната фирма (виж сайта на KanaliHit.com, София) отговарят на повикване всеки ден. Професионалистите работят във всякакви условия и за всякакви проблеми по канализацията. Модерно оборудване и техники за отпушване и почистване на каналите за максимална ефективност.
Последна промяна TishoZZ на 08 Апр 2019, 12:01, променена общо 1 път
TishoZZ

Мнениеот Алпина » 27 Ное 2018, 09:35

Ако питате за колективна поръчка от Чужбина, все още не се наемаме да организираме такава.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот lina » 28 Ное 2018, 12:04

Алпина написа:Ако питате за колективна поръчка от Чужбина, все още не се наемаме да организираме такава.

Това е не съвет, това е пожелание:
Дано за новите видове, които няма в България, но могат да растат в тази зона, да направите поръчка и ние ще се включим, ..(стискам палци)
"... можем да пораснем с дървета и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
lina

Мнениеот lili80 » 08 Май 2024, 17:31

"Само" 18 растения :) Звучи наистина страхотно и дано грижата за тях продължава да е все така дейна до ден днешен.
lili80

Назад към Моите цветя, моята градина