Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Зелен покрив на кучешка колиба с растения от "Зелена пролет"

Зелен покрив на кучешка колиба с растения от "Зелена пролет"

Мнениеот Angelina_S » 14 Юни 2018, 22:41

Много исках точно такъв покрив да направя. Дори в по-ранните си и трепетни градинарски години мечтаех да озеленя покрива на беседката по някакъв подобен начин, но тогава още нямаше кой да ми угоди на акъла и да пригоди покрива за насипване с пръст. А и... мащабите са огромни в сравнение с кучешката колиба, но човек все започва от някъде.

Ето го началният, неозеленен "обект":

Изображение

Изображение

И така, днес се завтекохме в Зелена пролет и накупихме растенията: седуми, семпервивуми, делосперма, треви, мащерки, калдъръмчета. И се получи това:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Естествено, предстои смяна на оградата и насипване на паветата с чакъл.
И... аз оставям кучето да спи у нас и се изнасям в самостоятелно жилище! :mrgreen:
Аватар
Angelina_S

Градина в: Княжево, северен склон на Витоша, 681 м н.в.

Re: Зелен покрив на кучешка колиба с растения от "Зелена про

Мнениеот Алпина » 16 Юни 2018, 20:08

Ангелина, самата идея е уникална и нестандартна. Изпълнението също. Профилът на наклона е някак си усукан, не знам как сте го постигнали. Трябва непременно да проследим това творение в развитие s: Ние имаме една започната покривна градина на масивна градинска барака, от 20 години... Ще използвам твоето творение за вдъхновение и да сръчкам майстора да я довършим. Освен това все повече ме е срам да сме 'обущари без обувки' :mrgreen:
Много добре се е получило наистина. Кучо надали ще го оцени, но пък вас ще ви радва със сигурност. Креативно, сръчно и естетично изпълнение rr:
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Назад към Моите цветя, моята градина