С миши стъпки, но напредваме с градината. Засега сме се заели с малката градинка пред къщата, която трябва да е по-представителна, клоняща към английски тип градина, но на сянка и полусянка:
Ето какво беше преди две години:
Много се чудихме каква настилка да изберем за пътеката до стълбището. Въпросната пътека граничи с паркинг, изграден с паркингови елементи и контактува с жълтия гранитогрес на стълбището и иваловградския гнайс на каменния цокъл. Така се получава при къща, строена 15 години, на части и всяко нещо се мисли само за себе си и някак се приспособява към вече изграденото.
В крайна сметка избрахме плочи от сив гранит, които обаче наредихме разместено, отделяйки ги с ивици от същия ивайловградски гнайс, който използвахме и в цокъла на къщата.
Ето резултата, аз съм доволна:
Пътеката към къщата и паркинга разделихме с едни кашпи (както се вижда от горната снимка), които майстор Стефан изработи от същите гранитни плочи като настилката. Кашпите аранжирахме с хойхери и декоративни треви - два вида карекс:
След това се заехме с лявата част на градинката спрямо пътеката. Там вече има две големи магнолии - Magnolia stellata и Magnolia Susan, както и два големи дървовидни божура:
Пред тях ще наситим с тревисти растения за сянка и полусянка. Започнахме с това:
Точно в ъгъла между пътеката и стълбището засадихме една Thuja plicata 'Whipcord', зад нея се намира вече вкоренения ми резник от Hydrangea Etoile Violette (Благодаря, Ангелина!). Още нещо от теб имам в тази моя градинка - Lysimachia Alexander
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров