Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Градината на Ангелина, Княжево, Зона 6b/7a

Re: Градината на Ангелина, Княжево, Зона 6b/7a

Мнениеот Angelina_S » 25 Юли 2017, 08:22

Ехо, здравейте (ни в клин, ни в ръкав)! l:
Реших да актуализирам малко положението и тук. Първо давам общи планове, а после ще подкарам някакви серии растения, които много ми легнаха на сърцето този сезон - да ви вкарам в размисъл поне. tk:

Изображение

Изображение

Тази снимка е по-древна (юнска)

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Angelina_S

Градина в: Княжево, северен склон на Витоша, 681 м н.в.

Мнениеот Angelina_S » 25 Юли 2017, 08:51

Veronica spicata 'Christa' на фона на Salvia nemorosa 'Schwellenburg'

Изображение

Салвията е тотална! Искам да си я размятам на повече места, но не знам как да си я размножа. Семена ли да чакам?

Hydrangea macrophylla 'Rotschwanz'
Изображение

Изображение

Erica cinerea 'Golden Sport'
Това като е зацъфтяло от пролетта, не знае да спре!
Изображение

Hydrangea aspera 'Villosa' - първи цъфтеж!

Изображение
Изображение

Вашата госпоЙца - Salvia sclarea
Изображение

И самоделната "кашпа" за подправките и полезните растения, която сглобих миналия месец. (Така снимана, може би е по-подходяща за общите планове...) Страниците са "подплатени" отвътре с картонени кори за яйца, за да не се пръска почвата. Засега издържат, а като изгният картоните, надявам се вече да е слегнала достатъчно и да се е сплъстила. И... дано тия плетки в дъга и под наклон да издържат тежестта на сняг и да не поддадат обръчите. Въобще - експеримент! :roll:
Танацетумът изсъхна тия дни. Ни нам що. Огряват се, поливам по-редовно (че то и вода не задържа много това съоръжение...) Манголдите буйстват вече. f:

Изображение
Аватар
Angelina_S

Мнениеот Angelina_S » 25 Юли 2017, 08:58

А ето и фрагменти от изработването на кашпата. Плетох я с пластмасови пръти за тунелни парници.

Изображение

Изображение

Изображение

Изгърбих се, докато я напълня с почва. Глътна 10 чувала по 25 кила. :mrgreen:
Аватар
Angelina_S

Мнениеот Алпина » 27 Юли 2017, 08:21

Ха, защо ни в клин, ни в ръкав. Ти рядко пишеш, но пък снимките и градината, които показваш, компенсират това. Поздравления за градината! Надявам се скоро и аз да показвам моята, в момента правим едно поликарбонатно съоръжение с идеята да го отопляваме, имаме и една пътека от бетон и плочи и остава само да садим и да оформяме. Би трябвало да я имам тaзи хортензия (Rotschwanz) и аз, освен ако Стефан с неговото голямо сърце не я е харизал на някой много примолил му се. Както и да е, в очакване съм една мръзнала тази зима да цъфне и да видя дали не е тя. Ако ли не, ще моля за резник, прекрасна е. Другите май ги имам.
Плетеното ти съоръжение е много сполучливо. Аз имах идея за нещо подобно, само че от дъски, в което смятам да си садя едногодишни подправки или тученица за ядене.
Кой танацетум ти е изсъхнал - жълтият ли? Salvia sclarea иска доста слънце, двегодишна е и се самозасява. Догодина се оглеждай за семенаци, или още тази есен по-скоро.
Всички ние сме добри хора, но не във всичко, не винаги и не с всеки.
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот Angelina_S » 30 Юли 2017, 10:44

Благодаря Искре, чакам да покажете и вие докъде сте докарали положението. И новото отопляемо съоръжение да споделите, когато е готово!
Когато поискате, ще дам резници от хортензията. h:
Да, танацетум 'Golden Moss' се тръшна, другите два са добре.
Салвията е на сухо и опечено място - под лъжекипариса. Той е с високо окастрена корона и под него е припек (там са и перуниките и добре им се отразява).
И да се самонасее салвията, то имам нужда да се повплътни цъфтежа в това пространство. А тя е интересна! s:
Аватар
Angelina_S

Мнениеот TishoZZ » 26 Ное 2018, 20:38

Маслото от крил, съдържащо есенциални мастни киселини, фосфолипиди и астаксантин - силният антиоксидант, вече се намира и в София, в онлайн магазина на Виж още на добра цена. Био продуктите на Ханою, произведени в Германия, са без изкуствени добавки и оцветители и са носители на ценни съставки за организма. Ненаситените мастни киселини Омега 3, предлагани с маслото от крил, се усвояват много по-добре от организма, благодарение на съпътстващите съставки. Лесно за усвояване от стомаха, крилът не предизвиква гадене и няма характерна миризма.
TishoZZ

Предишна

Назад към Моите цветя, моята градина