darkbluelight написа:Delphinium написа:
Рали, може да го пробваме при мен Миналите две зими на село (бургаското) навън, при това в саксия, без никаква защита, успешно презимува градински чай.
Естествено, че може да го пробваш. Но аз определено се интересувам лично от тези подправки, така че идеята за приятелката ми ме устройва много повече - ще има подправки както за мене, така и за нея. А ако си някъде около Бургас, в Лозенец би трябвало да е малко по-топла зимата.Алпина написа: Много хубав е т.нар, гръцки риган (или бял риган), който отглеждаме. Той има много по-хубав и благороден аромат от местния, пасва и на италианската кухня - вместо босилек. Гръцкият риган вече може да се отглежда у нас. Но при Ралица просто е много студено за някои неща.
Малко ценна информация за гръцкия риган - оказа се невероятно студоустойчив. След много студената зима на село и след няколко невероятно студени нощи в края на април - началото на май, когато измръзнаха всички завръзи на всички плодни дървета, части от хостите и някои новозасадени храстчета, гръцкият риган оцеля без каквито и да е проблеми. Само да кажа, че според мене той е невероятен за подправка, но не бих го пила на чай - точно обратно на нашенския, който е много добър за чай и почти няма аромат като подправка.