Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Добре заварили

Re: Добре заварили

Мнениеот Алпина » 16 Юни 2018, 21:38

Ами, Троле, със самото създаване на форума, аз съм му задала профил. Т.е. форум за цветя, градини и градинарстване. С мисълта че знанията и опита ни може да са полезни за някого. Не се боря за членска маса. За някои форуми бройката е много престижна, многотемието също. Мен този формат ме удовлетворява, иначе задълженията и отговорностите ми тук ще нараснат. По-добре малко полезна информация, отколкото много излишни емоции.
Пък това за обичането на всички хора!? Някак твърде възвишено ми иде, не съм дозряла още. В друг живот и в друго поприще, може би. Срещам всякакви и много различни хора. Намирам за нормално да ги харесам или не, както и те мен или разсадника. Гледам да си върша работата съвестно и намирам това за достатъчно. Но не мога да отговоря на очакванията на всеки. И все повече желанията ми клонят към посвещаване и правене на собствена градина :mrgreen:
Всички ние сме добри хора, но не във всичко, не винаги и не с всеки.
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот troll » 17 Юни 2018, 01:00

Първо да кажа, че изключително много уважавам мнението и волята на другите.
Туй, дето са ти ясни растенията е прекрасно, но разсадникът е бизнес, а форумът е общество.
Та успешния градинар развива градината си, а бизнесмена - разсадника, а форума е добавка.
Бизнеса е дето са хората.
Ако не продължиш предишните връзки с хора от изчезналия форум може да има бизнес последствия.
Щото ако няма икономически смисъл от разсадника го затваряш.
Но ако няма смисъл от един форум трябва ли да се държи?
:mrgreen:
troll

Градина в: Montreal 5b

Мнениеот Алпина » 17 Юни 2018, 07:03

Явно не сме добри бизнесмени :twisted: . Защото мотивацията в работата ни беше задоволяване на личното ни любопитство, работейки с много, различни и непознати растения. И правейки ги достъпни за малцина, които като нас също се кефят на редки растения. И това го правим от 30 години, преди ерата на нета и изобилието от информация. У нас няма особени традиции, нито общества от ценители на определени растения. Както в Англия има колекционерски общества, където хората взаимно си чешат общата краста. Бизнесът предполага търговски нюх и ориентиране към масовия вкус. На нас винаги ни е харесвало да проправяме пътища. Иначе казано - не се вписваме в чисто икономическите критерии за печеливш бизнес и непрекъснат растеж.
Колкото до смисъла от съществуването на форума - бъдещето ще покаже. Засега ми е място за споделяне на информация от работата ни. Защото в сайта също има такава информация, но е фиксирана. Тук може да се допълва и актуализира. Така все по-намаляващата аудитория, която целенасочено търси нещо, открива, че го има и у нас. Поне докато съществуваме като разсадник може би съществуването на форума ще има някакъв смисъл. Но пък може би изобщо тази форма на общуване е остаряла. Щото дори и много успешните форуми минават през всички фази на еволюцията и стигат до деградиране накрая :mrgreen: Не съм готова за радикални решения все още, но не ги изключвам като вариант.
Аз не съм приключила връзките с хората от предишния форум. Личните ми контакти са си останали непокътнати. И не само с Бимбаргово, представи си :mrgreen: Само че аз не съм във форумите за да правя бизнес там. Даже умишлено се старая да не изграждам такава зависимост :mrgreen: . И другото, което не искам, е да заемам чуждо място или да запълвам някаква празнота за някого. Не че имам нещо против тук да стане дом за хората от Бимбаргово - не знам дали е възможно по принцип. Аз не мога да влагам толкова усилия в поддържането на форум като Емил. Нямам нито технически познания, нито време за това. Т.е., ако е речено нещо да стане - ще стане без да проявявам настойчивост и усилия по въпроса.
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Мнениеот lina » 14 Ное 2018, 07:41

Имах доста поръчки в Зелена Пролет, но чак сега се регистрирах. От доста време задочно познавам Искра,,заради нейната доброжелателност и любовта към растенията струва да дойда при вас. Нядявам се, че ще бъда приета в Зеленото общество? Обичам розите, обичам иглолистните, обичам цветята .
"... можем да пораснем с дървета и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
lina

Мнениеот Алпина » 14 Ное 2018, 07:55

Добре дошла, Лина! Тук не е особено многолюдно, но винаги сме насреща, ако имате въпроси. И, ако разбира се, е в нашите възможности и познания да ви бъдем полезни. f:
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Мнениеот lina » 14 Ное 2018, 08:18

Алпина написа:Добре дошла, Лина! Тук не е особено многолюдно, но винаги сме насреща, ако имате въпроси. И, ако разбира се, е в нашите възможности и познания да ви бъдем полезни. f:

Да.Понякого възникват въпроси или трябва да споделя нещо за растението..надявам се и аз, че нашето общуване ще продължи f: . На всички поздрави. f: Форум може ненадейно и да се увеличи. Аз имам чувството, че колективните поръчки от Полша, Холандия и т.н. ще донесат много посетители.:-)
"... можем да пораснем с дървета и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
lina

Мнениеот Алпина » 14 Ное 2018, 17:05

Κолективните поръчки със сигурност ще привлекат хора, но не съм сигурна дали ще имам възможности за подобна организация. Все по-трудно става да се намерят хора за работа. И по необходимост ние си вършим повечето неща сами със съпруга ми. Но пък се опитваме да бъдем скромна алтернатива на чуждите разсадници с нашето разнообразие от растения.
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Мнениеот lina » 17 Ное 2018, 11:08

Успех на вас. При мен от семената не се получава, трябва да стоят на топло разсадите, а аз нямам такава възможност. Само сея, което не изисква разсад..Искаш ли семена на Черен кимион, Нигела?, Тя сама се рассажда, упорито растение. Изображение
lina

Мнениеот Алпина » 18 Ное 2018, 17:32

Благодаря, аз имам семена от тази нигела f:
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Предишна

Назад към Добре дошли