Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Новостите в разсадника ще намерите първо тук!

Re: Новостите в разсадника ще намерите първо тук!

Мнениеот nadin » 01 Апр 2015, 22:16

Аз още от сега си заплювам от додекатеона и бялата пулсатила.
nadin

Мнениеот andondm » 03 Апр 2015, 14:47

Аз пък хвърлих око на актеята и артемизията
Аватар
andondm

Градина в: Ямбол

Мнениеот Алпина » 03 Апр 2015, 22:00

Специално Витрофлорските разсадчета са много нежни и са излези от оранжерии. Малко да се аклиматизират и пораснат и ги пускам да странстват по градините на всички пожелали ги. :mrgreen: Додекатеонът и бялата пулсатила още не са разсадени, но много добре се развиват и доста бързо нарастват. Вероятно следващата седмица ще ги пикирам в саксийки.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот Romina » 24 Авг 2016, 12:50

За първа година реших да се забавлявам с градинарство ,и засях всичко което мислех да задоволя домакинството...оказа се че малко съм попрекалила с разновидности на сортовете s: сега съм затрупана с домати люти чушки и поне 20 вида тикви че незнам как да насмогна на консервирането..но..слабоста са ми тиквите..ето как търсейки името на една от тиквичките които имам попаднах тук където има много интересна информация за много растения...най сърдечно поздравявам всички тук,и приятен и слънчев ден от мен f:
Romina

Градина в: Италия

Мнениеот Алпина » 24 Авг 2016, 14:13

Здравей и добре дошла, Ромина! Ами то със всички ни е така. Искаме всичко да опитаме, но после аз лично започвам да отсявам и накрая остава само това, което наистина ме задоволява като вкус. Обаче пък, пазарът вече е толкова богат на семена и всякакви екзотични предизвикателства, че винаги има нещо ново за експериментиране. Така например вече не експериментирам с домати. Но пък пробвам други неща. Например тази година сях бял патладжан за първи път, който се оказа голямо разочарование за мен. И по отношение на цветята, които са ни семеен бизнес, също е така. Много видове вече са в миналото, но за щастие (или нещастие) при тях разнообразието е още по-голямо от зеленчуците. Зимата и пролетта не мога да се удржа като купувам семена. Или пък като си внасям нови растения от чужбина, с идеята да ги размножавам и предлагам в България. :mrgreen:
Количествата още по-трудно ги нацелвам - или ми е малко или ми е много :twisted:
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот lina » 22 Яну 2021, 08:36

Искра, можеш ли да сдобиеш с войлочна вишна (Prunus tomentosa) със сортовете Хабаровская, сортоформа Макунаса и Царевна. Мисля, че разпродадеш ги бързо. Това са едроплодни сортове.
"... можем да пораснем с дървета и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
lina

Мнениеот Алпина » 22 Яну 2021, 13:54

Лина, къде да ги намеря? Ако се отглеждат само в Русия, ще е трудно да ги внеса. Иначе имам интерес да се сдобия с тях и с удоволствие бихме ги размножавали в разсадника.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот imk » 21 Май 2021, 20:02

Как мога да поръчам от сайта Ви?
Като вляза в онлайн поръчки ми дава, че нямам достъп.
imk

Мнениеот Алпина » 18 Юни 2021, 14:05

Имаме две съвършено нови растения в асортимента тази година:

HALORAGIS erecta f. purpurea 'Wellington Bronze' - бронзов халографис 5,00 лв.
LEUCOSCEPTRUM japonicum f. aureum - японски ментов храст - 5,00 лв.
Raulia australis - раулия - 5,00 лв.
Stokesia laevis -стикезия, 5 лв.
Echinops ritro - ехинопс , 5,00 лв.
Artemisia annua - сладък пелин, 4,00 лв.
Chitalpa tashkentensis - читалпа, 10 лв.
Diervilla rivularis HONEYBEE - диервила, 6,00 лв..
Phyladelphus coronarius VIRGINAL - кичест филаделфус, 6,00 лв.
Phyladelphus coronarius AUREA - жълтолистен филаделфус, 6,00лв.
Potentilla fruticosa TANGERINE- потентила оранжева, 6,00 лв.
Passiflora caerulea - пасифлора, 12,00лв.

Две нови ехинацеи:

Echinacea ORANGE FED -8 лв.
Echinacea GOLDEN YELLOW - 8 лв..

Предлагаме и няколко цвята зокуми (Nerium oleander) .- розов кичест и простоцветен, бял кичест, жълт кичест, бледорозов и др.. Цена 15 лв. /бр. Растенията са 70-80 см високи, повечето цъфтящи.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот lina » 29 Юли 2021, 09:30

Алпина, читалпа издържа ли в България навън? Тук пишат за 6 до 9 зона, но за САЩ. https://landscapeplants.oregonstate.edu ... -pink-dawn

Winter hardiness zone:7 (-17,7 до -12,3 °C), 7b (-14,9 до -12,3 °C), 8a (-12,2 до -9,5 °C), 8 (-12,2 до -6,7 °C), 8b (-9,4 до -6,7 °C), 9 (-6,6 до -1,2 °C), 10 (-1,1 до +4,4 °C), 11 ( > 4,4 °C)
"... можем да пораснем с дървета и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
lina

ПредишнаСледваща

Назад към Нови растения в асортимента