Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Мечтани растения (или кой къде го сърби)

Re: Мечтани растения (или кой къде го сърби)

Мнениеот Стаси » 10 Фев 2019, 19:06

Здравейте,
Виждала съм снимки на кичеста розова хепатика, предлагана от Вас преди години. Надявам се да я имате отново.
Стаси

Мнениеот Алпина » 10 Фев 2019, 20:13

Никога не съм отглеждала кичеста розова хепатика, дори и за лични нужди. Имах една простоцветна розова в двора си. Надявам се още да я имам, защото правихме реформи и загубих някои растения. На разсадника сме предлагали от обикновената хепатика, но по-скоро инцидентно, преди години. За съжаление единствено от внос от Англия е възможно да се снабдите с по-нестандартни сортове хепатика.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот Стаси » 10 Фев 2019, 23:02

Явно нещо съм се заблудила.
Стаси

Мнениеот petrova149 » 10 Май 2019, 20:38

Здравейте , преди години от цветарския сайт си поръчахме Caltha bartheli palustris var - с оранж цветчета и Gentiana sino - oranta. Интересувам се как се развиха при вас? При мен Caltha -та изкара две зими, след това изчезна. Бях я засадила на сянка, но мисля многото вода / до течаща чешма лятото?/ я погубиха. Всяка зима излизаха листенцата, после към лятото нещо ставаше и изчезваха.
Тинтявата не прецених мястото и почти веднага, след излизането на листенцата си замина. Градината ми е в южната част на страната ,130 надморска височина.
petrova149

Градина в: юг, югоизток

Мнениеот Алпина » 11 Май 2019, 08:20

Нямам ги и двете растения. И дори нямам спомен за тинтявата. Че и за калтата. Дали изобщо съм ги получавала. Знам че опитвах през годините да отглеждам бялоцъфтяща и кичеста калта, но ги загубих. А тинтяви гледам само тези - Gentiana septemfida var.lagodechiana и Gentiana dahurica. И двете са най-железните тинтяви вероятно. Никакви претенции към рН на почвата, издържат и засушаване, живеят дълго.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот petrova149 » 12 Май 2019, 21:16

Да разбирам. Благодаря за отделеното време.
petrova149

Градина в: юг, югоизток

Мнениеот lina » 15 Май 2019, 06:14

Добро утро.
Можете ли да сдобиете с семена от Azadirachta indica, които узряват май месец в Индия.? Понеже кълняемостта им трае само 2-3 седмици, желателно те да са пресни, тоест сега е времето да ги поръчва. Опитах се да купя, но се оказа, че са от миналата година и се отказах.
"... можем да пораснем с дървета и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
lina

Мнениеот dalida » 16 Май 2019, 09:24

Здравейте,
Искам да поръчам Кариоптерис White Surprise. Липсва в ценоразписа, но дано е наличен!

Хубав ден
dalida

Градина в: Бургас

Мнениеот Стефан » 16 Май 2019, 23:30

dalida написа:Здравейте,
Искам да поръчам Кариоптерис White Surprise. Липсва в ценоразписа, но дано е наличен!

Аз съм ги изрязал кариоптерисите тази пролет на пънче. Сега започват да се разлистват. Още не им личи кой е White Surprise, кой е чисто зелен. Може би ще се появят 1-2 пъстролистни. Значи след около 20 дена може да поръчате на формата за поръчки в сайта ни. Сега не се появява защото сме спрели поръчките.
Аватар
Стефан

Мнениеот Стефан » 16 Май 2019, 23:33

lina написа:Добро утро.
Можете ли да сдобиете с семена от Azadirachta indica, които узряват май месец в Индия.? Понеже кълняемостта им трае само 2-3 седмици, желателно те да са пресни, тоест сега е времето да ги поръчва. Опитах се да купя, но се оказа, че са от миналата година и се отказах.

Азедирахта индика е топлолюбиво растение и не издържа климата в България. Имаме в момента Melia azederach. Не знам доколко едното може да замени другото, но това е реалността. Това вирее в България.
Аватар
Стефан

ПредишнаСледваща

Назад към Нови растения в асортимента