от Алпина » 17 Апр 2014, 07:55
За куриерските пратки - не знам какво да кажа. Ще ми се да изпращам, но това ми изяжда всичкото време. Надявам се през май клиентите да намалеят и да възобновя изпращането. Както писах и в "Добре дошли" по въпроса - за нас търговията е финален етап. Основното ни занимание е да успяваме да поддържаме асортимента, който сме обявили. Защото това ни прави различен разсадник от многото нароили се вносители, търговци и онлайн магазини. А в крайна сметка, заради търговията на дребно и пратките си занемарихме производството, редки растения изчезнаха от асортимента ни, защото нямаме време да ги размножаваме. Затова все повече се дразня на клиенти, които, вероятно с правото си в някаква степен, искат бързина на доставките и евтини доставки. А не си дават сметка, че се опитваме да предлагаме евтино редки и разнообразни растения, които иначе биха си внесли отдалеч много по-скъпо, и в много по-лош вид. Това е нашият жест към тях като български производители на растенията. И затова онлайн продажбите ни куцат. Ето защо голямата ми радост е да виждам като наши клиенти истински ценители на растенията, които търсят и намират при нас уникати.
За вербената - Verbena bonariensis. Сях я, малко не сполучих с посева, но имам няколко хубави растения, от които смятам да събера семена. Надявам се да успея да я размножа и с резници, за да мога още тази година да я предложа в разсадника - дано това се случи до края на май. Иначе, тя е недостатъчно зимоустойчива и трябва всяка година да се подновява растението в градината. Макар че, в зима като изминалата, може би ще се справи и в наши условия.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров