Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

ОГРАНИЧЕНИ КОЛИЧЕСТВА, ИНЦИДЕНТНИ ПРОДАЖБИ!

ОГРАНИЧЕНИ КОЛИЧЕСТВА, ИНЦИДЕНТНИ ПРОДАЖБИ!

Мнениеот Алпина » 01 Апр 2015, 20:27

Понякога разполагаме с съвсем ограничени бройки растения, отгледани от нас или внесени от чужбина. Растения, които няма как да включим в ценоразписа защото са една или няколко бройки, които не са в стандартния ни асортимент и не поддържаме (но пък в момента имаме) и т.н и т.н. Няма как да ги направя по-широко обществено достояние, затова смятам да ги предложа тук. За да ги заявите, обаче, трябва да имате регистрация във форума. Заявявате ги в тази тема, за да спазим правото на първия заявил, а после може да ми пишете на лични. Важи обаче заявката ви тук - нещо като запазен ред при поръчването :mrgreen:

И така, в момента в разсадника имаме за продажба:

ACER rubrum October Glory - 8 бр., цена 12 лв.
ACTINIDIA arguta Issai - 3 бр. - цена 8 лв.: Delphinium - 1, mika - 1, емиава - 1
CALLICARPA dichotoma Albibacea - 7 бр., цена 6 лв.
CORNUS cousa - 0 бр., цена 12 лв.: cvetelina - 1,емиава - 1
DAVIDIA involucrata - 0 бр., височина 50 см, цена 25 лв.: dafinesebar - 1
CHIMONANTHUS praecox - 6 бр., цена 10лв.:cvetelina -1, mama_li - 1
CHIONANTHUS virginicus - 0 бр., цена 12 лв.: dafinesebar - 1
PARROTIA persica - 7 бр. - цена 20 лв.: vladak -1
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Градина в: София

Re: ОГРАНИЧЕНИ КОЛИЧЕСТВА, ИНЦИДЕНТНИ ПРОДАЖБИ!

Мнениеот mama_li » 02 Апр 2015, 14:28

Добре заварили тук!
Може ли 1 бр. от CHIMONANTHUS praecox?
Колко големи са наличните растения? Семеначета ли са или на присадка? Питам, за да знам с колко търпение да се въоръжа до цъфтеж.
mama_li

Градина в: В полите на Балкана

Мнениеот Delphinium » 02 Апр 2015, 18:47

Искре. Имам питане относно кивито. Първо, дали е самоопрашващ се сорт.
И второ - дали има шанс да плододава в субполярната ми градина? Дават го, че издържа до много ниски зимни температури, но при ранни есенни студове има ли шанс някога да бера плод от него?
Ако става, запази ми една бройка.
Аватар
Delphinium
Администратор

Градина в: Трекляно

Мнениеот nadin » 02 Апр 2015, 20:28

Delphinium написа:Искре. Имам питане относно кивито. Първо, дали е самоопрашващ се сорт.
И второ - дали има шанс да плододава в субполярната ми градина? Дават го, че издържа до много ниски зимни температури, но при ранни есенни студове има ли шанс някога да бера плод от него?

Аз го имам това киви от 4 години и миналата есен за пръв път опитах плод. Самоопрашващ сорт , но винаги е хубаво да има и още някое растение за да има по-обилно плододаване. При мен също падат рано слани, но то и плодчето се бере като почне леко да омеква. Така се разбира кога е узряло. Тази година при мен някъде около началото на октомври. Зимуването му не е е проблем. При мен оцеля на -27 градуса за около седмица и доста силни северни ветрове. Есенните слани са най-големия проблем.
nadin

Мнениеот cvetelina » 03 Апр 2015, 03:22

Здравейте, до сега не съм писала, но пък Ви чета редовно! :roll:
Сега, обаче, с дряна ме изкушихте! :mrgreen:
Бих искала по 1 бр. от:
CORNUS kousa
CHIMONANTHUS praecox
П.с. Забравих да Ви благодаря, че отново сте пуснали онлайн поръчките, че все по - рядко успявам да отида на място! k1
cvetelina

Градина в: Видин

Мнениеот Алпина » 03 Апр 2015, 22:12

Рали, mama_li, cvetelina - в списъка сте. Обаче предпочитам да изчакам да минат и Великденските очаквани студове. Тези растения в момента са в оранжерия, малко са избързали с развитието си и е възможно някоя слана да ги повреди.
Надин е права за кивито - не му е толкова проблем студа, колкото невъзможността да узреят плодовете поради ранни слани есента. Не знам как стои въпроса с пролетните и дали вредят на цъфтежа. Отглеждам една аргута от много години - няма никакъв проблем със студа като растение. Но пък нямам стари растения гледани в градина, за да знам какво се случва като започнат да плододават.
За онлайн поръчките - изпълнявам в момента, като ги нося до офис. Не знам докога ще смогвам. Засега е още студено и мога да заделям време за опаковане. Може по някое време да прекъсна за месец и после пак да изпращам. Вече и с по-богат асортимент.
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Мнениеот nadin » 03 Апр 2015, 22:59

Пролетните слани не са проблем за кивито. То доста късно почва вегетация при мен. Късно изкарва листа и още по-късно цвят при вече съвсем добре оформени листа. Всички други плододаващи дървета одавна са прецъфтели.
nadin

Мнениеот Delphinium » 04 Апр 2015, 15:02

Искре, тогава ще те помоля да дундуркаш моето някъде до средата на май, когато ще е сигурно, че няма да падат повече слани.
Аватар
Delphinium
Администратор

Градина в: Трекляно

Мнениеот mika » 05 Апр 2015, 17:10

Delphinium написа:Искре. Имам питане относно кивито. Първо, дали е самоопрашващ се сорт.

Здравейте
Може ли и за мен едно киви което издържа на студ
Предварително благодаря
mika

Градина в: след Дупница

Мнениеот Алпина » 15 Апр 2015, 21:55

Отбелязала съм заявените. Ако има грешка - сигнализирайте!
Вл.Тупавичаров
Аватар
Алпина

Следваща

Назад към Нови растения в асортимента