Ще се радвам, твоята със сигурност ще е първата цъфтяща у нас. А аз ще променя технологията на отглеждане и ще я вкарам в оранжерия, за да и удължа вегетацията и да успее да цъфне и при мен.
Всичко, което не ни е убило, после е съжалявало. Вл.Тупавичаров
Благодаря ти за тези снимки! Явно бялата мюленбергия ще си остане мисия възможна в доста по-топлите части на страната. Все пак, ако има някоя гореща и сушава година, а не влажна и студена като тази, може би ще успее да цъфне напълно като розовата.
За пръв път тази година и при мен, доста скромно успя да цъфне бялата мюленбергия. В саксии е. Както бях написала и по-рано - тя се нуждае от по-дълъг и топъл вегетационен период и у нас може да се радвате на цъфтежа й вероятно в най-топлите и южни части на страната.
Muhlenbergia capillaris Alba
Тази година с дълга и топла есен без сериозни слани се оказа изключително благоприятна за мюленбергията. Цъфти вече месец и половина и като нищо ще продължи до края на ноември поне. Ето малко снимки от днес - така изглежда мюленбергията, засадена в масив - розова експлозия:
Muhlenbergia capillaris
За почитателите на уникално красивата трева мюленбергия, тази година, след средата на месец май, в разсадника ще предлагаме един нов вид мюленбергия - Muhlenbergia reverchonii. Tя е по-ниска и компактна и по-непретенциозна за отглеждане. Има и още едно предимство - започва цъфтежа си един месец преди познатата ви вече Muhlenbergia capillaris, т.е. още от втората половина на август.