Този форум използва бисквитки за правилното си функциониране. С присъствието си във форума вие се съгласявате с използването им.

Актуално за продажба - разсади и цени 2013г.

Информация за промоции и разпродажби на разсадник Зелена пролет

Re: Актуално за продажба - разсади и цени 2013г.

Мнениеот Стефан » 24 Мар 2013, 20:57

Можем да изпращаме от утре до четвъртък. Просто трябва да издебнем времето, когато няма да ни издуха вятърът от полето или няма да ни затрупа сняг.
Аватар
Стефан

Мнениеот Стефан » 24 Мар 2013, 21:30

zkitov написа:Интересуват ме и всякакви цъфтящи за сенчесто място - теменужки, здравец и др. Дайте съвет. Имам и една грозна тухлена стена, която искам да увия с някакво растение.

Освен теменужки и здравец се сещам за Ajuga, момина сълза, момкова сълза, Shiastophyllum , иглика, Cymbalaria muralis, Mazus reptans, Brunera, Pulmonaria, Digitalis purpurea, Anemone sylvestris "Maxima" От горските видове, тук може да се добавят и гълъбовите очички, лисичината, Erythronium dens-canis, Lilium martagon, а от по-нецъфтящите - Thalictrum minus, Asparagus tenuifolius, копитникът, Pahysandra terminalis , Saxifraga rotundifolia. Можеш да пробваш и Hemerocalis и Hosta. За грозната тухлена стена, ако е на сянка, можеш да използваш бръшляни. Ако е на слънце - дивите лози.
Аватар
Стефан

Мнениеот svetla06 » 25 Мар 2013, 09:22

Благодаря! При нас обаче е по-скоро зима, с ураганен вятър... a: Ако е за идната седмица е добре. На лични ли да дам адрес или как?
svetla06

Мнениеот zkitov » 25 Мар 2013, 12:20

Стефан написа:Освен теменужки и здравец се сещам за Ajuga, момина сълза, момкова сълза, Shiastophyllum , иглика, Cymbalaria muralis, Mazus reptans, Brunera, Pulmonaria, Digitalis purpurea, Anemone sylvestris "Maxima" От горските видове, тук може да се добавят и гълъбовите очички, лисичината, Erythronium dens-canis, Lilium martagon, а от по-нецъфтящите - Thalictrum minus, Asparagus tenuifolius, копитникът, Pahysandra terminalis , Saxifraga rotundifolia. Можеш да пробваш и Hemerocalis и Hosta. За грозната тухлена стена, ако е на сянка, можеш да използваш бръшляни. Ако е на слънце - дивите лози.

Благодаря. Много ми хареса Хемерокалиса. Какво бихте предложили? Имам здравец и момина сълза.Вижте и предния ми пост, там има вид хоста. И моля за цени.
zkitov

Градина в: Русе, сенчеста

Мнениеот вик » 25 Мар 2013, 16:51

Алпина ,от тревите които ти поръчах дали ще мога да различа-пенизетума,пампаската трева и андропогона, удобно ли ще е тях да ми ги надпишеш.Карекса и молинията няма да объркам.Искам да те попитам -Андропогона превзема ли големи площи ,расте ли бързо(трябва да знам къде да го разположа), всъщност немога да намеря много инфо за него. f:
вик

Мнениеот Алпина » 25 Мар 2013, 21:23

Андропогона стои на туфа и не се самозасява, но е едричка трева - поне 1 кв. м ще и трябва след няколко години. Ще надпиша растенията.
Всички ние сме добри хора, но не във всичко, не винаги и не с всеки.
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот Стефан » 26 Мар 2013, 09:21

svetla06 написа:Благодаря! При нас обаче е по-скоро зима, с ураганен вятър... a: Ако е за идната седмица е добре. На лични ли да дам адрес или как?

Най-добре в електронната поща - greenspring.nursery@gmail.com.
Аватар
Стефан

Мнениеот вик » 26 Мар 2013, 11:16

Алпина -Лагерстремията която предлагаш какви цветове е f:
вик

Мнениеот Алпина » 26 Мар 2013, 22:14

Розово-лилава ми е лагерстремията. Варират цветово, защото са семенни, но са все в тази гама.
Всички ние сме добри хора, но не във всичко, не винаги и не с всеки.
Оскар Уайлд
Аватар
Алпина

Градина в: София

Мнениеот bp78 » 28 Юли 2013, 23:38

Здравейте! Интересува ме имате ли налична лагерстремия и каква е височината й в момента? Също какво означава К1 и К2 ?
bp78

ПредишнаСледваща

Назад към Промоции и разпродажби